07
jún

Translucent – az áttetsző kőtábla

Egyre többet hallani az átvilágítható Translucent kőfurnér lemezről. Ebben a cíkkben néhány gondolatot osztanék meg erről a terméktípusról, illetve felhasználásáról.

Slaterock Translucent

Cégünk által forgalmazott Translucent lap a Slatestone kőfurnérhoz hasonlóan kb. 2 mm vastagsággal rendelkezik. A különbség a hordozó felületben rejlik. Az áttetsző lap esetében a hátoldal egy színtelen, enyhén sárgás műgyanta, mely könnyedén átengedi a fényt. Az alábbi képen a Slatestone kőfurnér és a Translucent közötti különbség látható.

Slaterock Translucent

A Translucent lap beépítése:

Tekintettel arra, hogy ennél a lapnál a fényforrás a lap háta mögött helyezkedik el, minden esetben szükséges a lap mögött helyet kialakítani a fényforrás számára, ami legalább 10 cm távolságra legyen a kőfurnértól. így a fényszóródás következtében egy egységesebb, homogén megvilágítást kapunk.

Slaterock Translucent

A biztos merevítés érdekében a Translucent kőfurnér lapot általában plexi táblára szokták ráragasztani. Ragasztáshoz a színtelen Pattex One For All Crystal ragasztót ajánljuk. Ezzel teljesen foltmentesen lehet rögzíteni a lapokat.

Slaterock Translucent

Az így elkészített világító fal csodás díszítő eleme lesz az otthonnak.